Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Purple Cow - Cornell & Diehl

Προμηθεύτηκα αυτό τον καπνό από περιέργεια όχι τόσο του ονόματος - χαρακτηριστικό της εταιρίας - αλλά κυρίως για την σύστασή του.

Burley/bright Virginia/Latakia/ και... φύλλα από πούρο Maduro.

Οι εντυπώσεις μου είναι μάλλον αντικρουόμενες καθώς ο καπνός είναι πολύ βαρύς και αρκετά πιπεράτος. Η λατάκια δύσκολα διακρίνεται κάτω από την επιβλητική μυρωδιά του πούρου.

Όταν άνοιξα το κουτί η μυρωδιά του μου θύμισε πολύ τον Three Nunns. Ο καπνός αρκετά χοντροκομένος και σχετικά υγρός. Ανάβει πολύ εύκολα στην πίπα και καπνίζεται εύκολα μέχρι το τέλος με τον ορατό κίνδυνο να σου "κάνει κεφάλι".

Η μυρωδιά που αφήνει στο δωμάτιο θα την θεωρούσα ανεκτή ενώ παρόλο που μίλησα για πιπεράδα δεν παρουσιάστηκε κάψιμο στην γλώσσα.

Δεν έχω καπνίσει πολλά μπώλ αλλά μπορώ να πω πως μετά από καπνισματάκια στην σειρά δεν συνέχισα ίσως γιατί θα έβλεπα ... μώβ αγελάδες.

Σε κάθε περίπτωση ο καπνός παρουσιάζει ενδιαφέρον και θα συνεχίσω να τον καπνίζω αλλά σε μικρότερες δόσεις.

Είμαι σίγουρος πως περισσότερο θα τον εκτιμούσαν οι συνκαπνιστές Peter & Marbella που έχουν κάποια εμπειρία στα πούρα.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

North Sea - Tindebox

Καπνίζοντας για μια ακόμη φορά αυτόν τον καπνό σκέφτηκα να γράψω δυο κουβέντες για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον blend που δυστυχώς όπως συμβαίνει σε όλα τα προιόντα της Tinder Box δεν είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και θα πρέπει να μεταβεί κάποιος στις Η.Π.Α. για να τον προμηθευτεί.

O North Sea αποτελείται από Virginia, Burley και μαύρο Cavendish ανακατεμένα με φρούτα και αρωματικές μυρωδίες.Ο καπνός όπως αναφέρει η Tindebox είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις προιόν καθώς έχει ξεχωριστή καπνιστική εμπειρία! Οσον αφορά την δική μου εμπειρία...

Θεωρώ τον North Sea ως ένα από τους ποιοτικότερους αρωματικούς που έχω καπνίσει. Οι μυρωδίες που υπόσχεται η TinderBox σε συνοδεύουν σε όλη την διάρκεια του καπνίσματος. Δεν δαγκώνει καθόλου την γλώσσα και καπνίζεται ήπια μέχρι το τέλος χωρίς να αφήσει βρωμίκες μυρωδιές στην πίπα μετά το κάπνισμα.

Τον έχω καπνίσει σε πολλών ειδών καπνοσύριγγες αλλά σήμερα που αποφάσισα να γράψω ο North Sea φιλοξενείται σε μια Vauen. Cool!