Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Balkan Tobacco - Tinderbox

Είναι μερικά πράγματα που θεωρούνται must και κλασσικά στο είδος τους. Η Tinderbox εταιρεία από το 1928 έχει βρει την μαγική συνταγή στα μείγματά της ώστε να έχουν το δικό τους χρώμα και να αναγκάζουν τον καπνιστή να αναφωνεί: Αυτός είναι ο καπνός πίπας!

Τον καπνό που κάπνιζε ο παππούς και τον αντιλαμβανόσουν από μακριά.

Για μια ακόμη φορά ένα ακόμα δυσεύρετο blend της Tinderbox ήρθε στα χέρια μου ελέω δύστροπων αμερικάνικων αρχών που συνεχίζουν το ίδιο βιολί, και ακόμη χειρότερα στο μέλλον, να αναφέρουν τον καπνό ως drug και να τον τοποθετούν νομοθετικά εκεί που ΔΕΝ ανήκει.

Αυτή τη φορά δεν πλήρωσα υπέρογκο ποσό για εκτελωνιστικά τέλη αλλά δυστυχώς το κρυμμένο χαρτί που είχα στο μανίκι ως προμήθεια από το Αμέρικα κάηκε καθώς το άτομο εξ Αμερικής δεν αναλαμβάνει ξανά την αποστολή καπνού γιατί η πίεση του μπάρμπα-Σαμ για το συγκεκριμένο είδος (που, πως, γιατί) ήταν πολύ μεγάλη.

Ο καπνός:

Έχω καπνίσει μέχρι στιγμής περί τα 20-30 γρ. και οι εντυπώσεις μου είναι εξαιρετικά θετικές καθώς το μείγμα είναι αρωματικά πολύπλευρο και γευστικά εξαίρετο!


Η Tinderbox πληροφορεί πως το μείγμα έχει: Μπέρλευ, Βιρτζίνια και Λατάκια τόσο σωστά οργανωμένα που σου δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για ένα αρωματικό Balkan/English. Είναι βραδύκαυστο και καπνίζεται ΑΝΕΤΑ μέχρι το τέλος με περίπου 80% απόδοσης των αρωμάτων και γεύσης.

Ο καπνός δεν τσιμπάει την γλώσσα και είναι πολύ γευστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: