Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

Seattle Evening - Seattle Pipe Club


Αυτός είναι ο τρίτος επίσημος καπνός κατά σειρά του διάσημου Seattle Pipe Club και κατά την γνώμη μου ο καλύτερος. Για την ιστορία το μείγμα αυτό είναι δημιουργία του Joe Lankford προς τιμή της ετήσιας συνάντησης του Club το 2008. Το μείγμα το ανέλαβε η McClelland η οποία και το παρασκευάζει.

Λοιπον έχουμε και λέμε: Κόκκινη Βιρτζίνια, Λατάκια, και Orinetal η συνταγή φαίνεται κοινότυπη. Ανοίγωντας το tin κατακλυζεσαι από τις μυρωδιές οι οποίες είναι ισσοροπημένες. Τίποτα δεν κυριαρχεί τίποτε δεν καλύπτει το ένα το άλλο.

Γεμίζεται εύκολα στο μπωλ και ανάβεται επίσης εύκολα καθώς η υγρασία του είναι αυτή που πρέπει να είναι. Το κάπνισμα από τις πρώτες ρουφηξιές είναι τελείως ισσοροπημένο. Αμέσως αντιλαμβάνεσαι μια γλυκύτητα την οποία θα την χάσει μόνο προς το τέλος του μπωλ όταν ο καπνός αρχίζει και σοβαρεύει θυμίζοντας πως υπάρχει και η Λατάκια. Τα αρώματα ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο χωρίς να κυριαρχεί κάποιο απ' αυτά πράγμα που συναρπάζει τον καπνιστή.

Το κάπνισμα είναι στεγνό, ομοιόμορφο, και απολαυστικό καθ' όλη την διάρκειά του ενώ το άρωμα που αφήνει στον χώρο δεν δείχνει να ενοχλεί τους γύρω.

Ο καπνός αυτός μπορεί άνετα να πατήσει και με τα τρία πόδια στους θιασώτες των Βιρτζίνια, Λατάκια και Orientals. Ένας παραδοσιακά "εγγλέζικός/balkan" καπνός φτιαγμένος από αμερικανούς χωρίς να είναι απολύτως στρογγυλεμένος πράγμα που συμβαίνει περισσότερο στους Spilman, Balkan - Tinderbox κλπ.

Ένας καπνός all day που θα συναρπάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: